Wie ik ben

Mijn naam is Liesbeth Schoon. Ik ben 43 jaar, getrouwd en heb 3 zonen.

Na een mooie 12,5 jaar gewerkt te hebben als leerkracht in het speciaal onderwijs ben ik begonnen met mijn eigen praktijk voor autisme-coaching.

Tijdens het volgen van de Pabo merkte ik dat ik meer wilde leren over het omgaan met kinderen met een speciale (onderwijs)behoefte. Ik ben toen Orthopedagogiek gaan studeren aan de Vrije Universiteit. Tijdens mijn eindstage bij de Bascule, afdeling Autisme Spectrum Stoornissen, is mijn interesse voor kinderen en jongeren met autisme gewekt. Door deze kinderen en jongeren les te geven groeide mijn wens om hen en hun ouders persoonlijk te coachen. Binnen het onderwijs is hier vaak onvoldoende tijd en gelegenheid voor.

In 2018 heb ik de cursus Didactisch Coachen bij hogeschool Windesheim gevolgd. Ik merkte, doordat ik tijdens deze cursus veel één op één met leerlingen aan het werk was, hoeveel groei er kon zijn door persoonlijke aandacht.

In 2019 heb ik de Post-HBO opleiding Geef me de 5 gevolgd. Hierdoor heb ik nog meer praktische handvatten gekregen om kinderen en jongeren met ASS en hun ouders te coachen. Voor meer informatie over deze methode: www.geefmede5.nl

In 2020 ben ik begonnen met de training Brain Blocks en heb deze begin 2021 afgerond. Brain Blocks is een manier van reflecteren gericht op het vergroten van het zelfinzicht. Hierdoor ontstaat er ruimte om denk- en gedragspatronen te veranderen. Omdat er gewerkt wordt met ‘beelden’ wordt het gemakkelijker voor de cliënt om inzicht te krijgen in eigen ervaringen en die van anderen. Het verschillend denken en handelen kan hierdoor wederzijds beter begrepen worden. Bron: www.brainblocks.com, 2020.

In 2024 heb ik de licentiehouderstraining gevolgd bij Geef me de 5 en heb ik mijn licentie behaald.